Majsan goes Konad

Källa.
Tog mig i kragen och beställde lite Konadgrejer från Välaboden i går. Det började med en anonym kommentar (TACK!) om att jag borde testa Lillasystersnaglars foliemetod för att ta bort glitterlack, och sedan klickade jag mig vidare och hamnade på ett perfekt beställa-Konad-inlägg. Och när passar det bättre att beställa hem lite grejer än när man nyss fått lön OCH har startat en nagellacksblogg?

Konad är alltså en slags nagelstämpelgrej, man målar lack på en liten bricka med utstansade mönster, sedan fångar man upp mönstret med en stämpel och trycker fast på sina färdigmålade naglar.

Jag beställde speciallack i silver, guld och svart plus brickorna M57 och M79 till att börja med. Fattar ni hur sjukt mycket jag ser fram emot att sporta prickiga, rutiga, leopard- och zebrarandiga naglar framöver? Wiii, PEPPEN!

Vad säger ni, är ni Konad lovers eller? Och är det svårt? Något säger mig att det kommer sväras en hel del framöver, men övning ger färdighet osv.

Ebba, jag förstår precis! Använd tänderna.

Ebba skrev följande på inlägget om Depends corrector pen:

Jag har köpt den (för några år sedan), och hade ett väldigt förargligt problem med den. Korken sitter nämligen åt så hårt att jag inte kan skruva loss den när jag har nymålade naglar (och alltså inte kan ta i med hela näven, som man annars skulle göra när en kork sitter åt hårt). Det är ganska värdelöst, för det är ju i princip bara när man har nymålade naglar som man vill använda den. Men jag kanske bara har världens svagaste fingrar.

Svar: I hear ya sistah!

Chica Boom Boom – H&M

 
Det börjar närma sig halloween och jag matchar både pumpor och höstlöven med naglarna. Jag gillar H&M:s lack, man får en himla massa färg för bara två tjugor. Chica Boom Boom täcker bra med två strykningar, jag hade slängt på ett tredje lager om jag hade tid – bara för att fläska till det ordentligt – men jag skulle hem till Stian och Maria och dricka kaffe så det hade jag inte tid med. Och det är väl ungefär den nivån vi lägger den här bloggen på till en början tycker jag.

Jag har planer på att få till någon rolig svart/orange kombo med den här grunden, ska sätta igång och googla pronto. Några tips?

Majsan ♥ Depend

Förutom att Depend har mängder av prisvärda (25 kr) lack i små (5 ml) flaskor så har de även världens bästa uppfinning, en removerpenna. Okej, det finns säkert fler märken som har liknande, men jag använder den här och mina ord är lag.

Depends corrector pen är det perfekta vapnet för att motverka kladd utanför nageln. Eller, motverka och motverka, ta bort kladd helt enkelt. Man gojsar på som vanligt och sedan när allt torkat så tar man pennan som är utrustad med en removerindränkt filtspets och bara trollar rent på sidorna. Hur smidigt som helst. Och billig också, kostar runt en femtiolapp, finns där Depend säljs. Tio tummar upp!

Lite sån dära vahettere nagelvård

Att ta bort nagellack är ju kanske det mest dödstråkiga som finns. Och det blir ju inte bättre av att tillståndet på ens små klor liksom uppdagas där under all färg. Torra, repiga naglar och trasiga nagelband gör ingen glad och därför är CND:s SolarOil är en favorit.

SolarOil innehåller bland annat sötmandel- och jojobaolja och vårdar nageln på djupet. Jag är inte mycket för grundarbete men märker att mina naglar och nagelband mår kalas av att smörjas upp lite då och då.

Trots att det är en olja blir man inte kladdig, jag penslar på, låter det sitta ett tag och sen masserar jag in hela fingertopparna och SCHHLUURP så är det borta.

Finns att köpa på bland annat Åhlens (eller Tradera) och kostar bara några tior för en liten flaska som räcker ett bra tag.

Whoop whoop, välkommen hit!

"Vafalls? Ska det här vara en nagellacksblogg, DU HAR JU INGET NAGELLACK!", kanske ni börjar gapa nu, men hold your horses, vi får ta det från början ju.

Så här ser mina naglar ut olackade. Ta en noga titt, för detta är inte en vanlig syn kan jag lova. Annat var det för fem år sedan, då använde jag aldrig lack. Verkligen aldrig. Kände mig utklädd och pimpinett med färg på klorna. Men så snubblade jag över Depend-seriens 25-kronorsflaskor och tänke att okej, turkosa naglar kan ju vara fräckt. Eller knallgröna. Eller bubbelgumsrosa.

Och på den vägen är det. Nu känner jag mig som Montazami utan, ni vet "naken, exposed och rädd". Mest naken faktiskt, utan lack känns det som att jag har hud hela vägen ut på fingrarna. Jätteläskigt.
Tiden från avlackning till ny färg är alltså minimal. Förutom nu, nu har jag haft ett dygns vila efter att ha chockat naglarna genom att försöka få bort glittervarianten ni ser i headern. Grundlack, guldlack, fem lager glitter (!) och sen två lager överlack. Jeez, det var en pers kan jag lova. Ett tag trodde jag att jag skulle få begravas med min galamanikyr.

Men, efter mycket slit gick det bra och nu tycker jag att vi kickar igång den här bloggen!