Fjortis-målning coming up!

Två lager turkost, tre av det rosa – och självklart Seche vite på toppen.

Häromdagen efterlyste någon de lack man tar till när fantasin tryter, eftersom de alltid funkar. Det här är mina, IsaDora nr 192 PowerPink och Depend nr 054. Väldans fina tillsammans också.  

"Va, har du målat i två olika färger, guuuu vad fjortis!" sa min trevliga sambo när jag satt och kladdade igår. Men jag gillar det. Visst, lite galet är det ju, och man lär ju med hundra procents säkerhet tvingas visa leg på systemet trots sin aktningsvärda ålder, men det gör ju absolut ingenting. *ålderskris*

Om man inte vill känna clownvibbarna FÖR mycket kan man ju exempelvis ha två färger i olika toner eller köra lite mer sofistikerat med bara till exempel ringfingret i en avvikande färg.

Dra mig baklänges hörrni!

Två lager IsaDora Wondernail nr 619 vinage mint, ett lager Seche Vite.
Okej, nu har jag premiärprovat Seche Vite! Satanigatan vilket lack, det torkar på fem sekunder och känns som glas på naglarna. GLAS, I tell you. Hur jag kunnat överleva utan detta i 32 år övergår mitt förstånd!

TACK, för tipset. Me love you!


Tema: rosa färgpepp!


Jag vet att många är rädda för rosa, att det ses som barnsligt och flickigt och mindre vuxet än andra färger. TRAMS säger jag. Rosa är bäst – ingen protest! IsaDoras Power Pink är lätt en av mina favoriter.
Har du något rosa favvolack så tipsa gärna!

La Dolce... vite?

Så, efter min lilla sorgestund i går kom det ett gäng kommentarer om att jag borde skaffa mig topplacket Seche vite som tydligen ska vara guds gåva till alla oss som älskar billigt glitter. Oookej, det där lät inte bra, men alltså – här är "billigt glitter" en komplimang.

Visst, OPI-lacken är sjukt bra. Mängder av glitter/paljetter/strössel, täcker bra, torkar fort osv. Men 150 spänn för en flaska – att jämföra med Klean Colors tiokronorsdito – känns inte som en bra deal. Bättre då att slänga på ett lager Seche Vite (120 kr/15 ml på eleven.se) och kunna använda alla de där halvbra lacken som bara står.

Så här skriver Camilla in en kommentar: Två lager Seche Vite på Kleancolor ger skitfint resultat! Och det fiffiga med Seche Vite (kanske alla överlack men jag har bara testat detta) är att allt ska målas medan det fortfarande är fuktigt. Så man slänger på allt i ett hafs sedan är det torrt på två röda. Finemang!

Man ba VA? Är det bara hälften så bra som hon säger så är ju lyckan gjord för evigt. Jag beställde ett så fort de hajpande kommentarerna började trilla in i går kväll, så det borde komma imorgon. Då ska det kladdas!

Efterlysning – kärlekstema

Nicky undrar om någon vet hur man får tag i Maybelline Express Finish Deeply in Love och Clearly in Love utan att behöva köpa en jättelåda på eBay för 90 dollar. Någon som har ett tips? 

Gott nytt glittrigt 2012


Okej, det var förvisso ett gäng dagar sedan nyår – glitterhögtiden nummer ett – men jag tror jag fortsätter motverka vinterdepp och mörkerledsamhet med att blinga fingrarna. Här har jag lagt ett lager Klean Color 200 shooting star över två lager No Mambo Jambo från H&M. Älskart!

Däremot älskar jag inte riktigt de här Klean Color-lacken som jag beställde, de första jag provade fick ju inget bra betyg eftersom paljettjävlarna inte följde med upp ur flaskan. Det här funkade bättre, men jag tycker ändå att det är svårt att få det riktigt bra eftersom många lager glitter av självklara anledningar också innebär många lager lack, vilket gör det sjukt svårtorkat så länge man inte har oceaner av tid att måla-vänta-måla-vänta och det... ja, det har man ju inte.

Sen kan vi ju diskutera bildkvaliteten när man står böjd över handfatet med sin ajfån i jakt på ett okej ljus, men vi låter det bero va? Tack. 

Edit: Okej, nu har det gått en och en halv timme (!) och det känns fortfarande mjukt. Går att göra hack i ytan med en nagel. Ej okej. Fan vad sur jag blev nu.

Återuppstigen från de döda!

Okej, döda kanske var att ta i en smula, men ändå. Ni vet: julledigt, god mat, soffkoma och så vidare, nästan som att vara död. Minus att ligga nergrävd i blöt jord och bli uppäten av likmaskar då.

ANYHO, det var ju inte det vi skulle prata om. Nej, vi skulle ju samlas här och tillsammans uppleva lika delar hybris/prestationsångest eftersom gårdagens länk från bloggkommentatorerna resulterade i sisådär en miljard klick på lille nagellacksblöggen. Fint det, välkomna ska ni vara! Återkommer om någon timme med årets första lack.